DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Členská schůze ČRS MO Jesenice

V sobotu 2.března 2024 se v Pohostinství Drahouš konala členská schůze MO. Z celkového počtu 91 členů (s hlasovacím právem 81) bylo na schůzi přítomno celkem 32 členů, z toho 32 s hlasovacím právem a 1host.

Byla přednesena zpráva o činnosti, ve které byli členové seznámeni s částečným odbahněním Zbořeného Mlýna II a se zaměřením hráze ZM II. Zaměření hrází ostatních revírů bude pokračovat v letošním roce. Členská základna byla seznámena i s požadavkem předneseným výboru SÚS na odbahnění revíru Štikový I. Tento požadavek je v řešení a bude rozhodnuto v podzimních měsících po zjištění skutečného množství sedimentu. Taktéž byli účastníci seznámeni s plánovanou revitalizací pronajatého revíru Mlýnský rybník, která bude započata pravděpodobně v příštím roce 2025.

Přítomní členové byli upozorněni na novelizovanou vyhlášku č.197/2004, která přináší výrazné změny pro praktický rybolov jakož i podstatné změny v popisech jednotlivých revírů a vodních ploch.

Z řad MO došlo k vyškrtnutí 2 členů (Vladimír Plincner a Jan Konček) z důvodu nezaplacení členské známky a o ukončení členství požádali pánové Václav Kohout a Josef Zajíc.  Na druhé straně se naše organizace rozrostla o 6 nových členů, o přijetí požádali Lukáš Gebouský, Pavel Debruský, Antonín Tauber, Jan Dudáš, Zdeňka Dudášová, a Zdeněk Roudenský.

ČS si vyslechla zprávu o hospodaření, účetní závěrce, přehled o příjmech a výdajích za r.2023 a návrh rozpočtu na r.2024.

Ve zprávě hospodáře byli účastníci jednání seznámeni s výsledky zarybnění, s činností rybářské stráže. Za loňský rok byla za hrubé porušení výkonu rybářského práva odebrána 1 povolenka k lovu.

Dozorčí komise konstatovala, že kontrolní činností, která byla zaměřena především na hospodaření a provedení inventur nebyly zjištěny nedostatky.

Při projednávání administrativních příspěvků a brigádnické činnosti došlo k úpravě výše náhrady a k  úpravě věkových kategorií za jednu hodinu brigádnické činnosti ze současných 150,- Kč na 100,- Kč. Zároveň byl schválen poplatek ve výši 100,- Kč za výdej povolenky mimo určenou výdejní dobu. Ostatní poplatky zůstaly beze změn.

V další části byl u příležitosti životního jubilea předán 3 členům věcný dar jako poděkování za dlouholetou a aktivní činnost ve prospěch naší MO.

Po schválení usnesení byla členská schůze ukončena.

 

Předseda MO: Petr Suk